Azerbaycan Lenkeran Ovası

Azerbaycan Lenkeran Ovası

Sadece tarım değil aynı zamanda turizm ve sosyal aktiviteler konusunda da çok önemli bir yer olan Azerbaycan lenkeren ovası ülkenin en önemli..

Azerbaycan Lenkeran Ovası

Azerbaycan Lenkeran Ovası, ülkenin görülmesi gereken bölgelerinden birisidir. Azerbaycan’ın gözbebeği konumunda olan ovada sadece tarımsal faaliyetler değil aynı zamanda turizm ve yerleşim bölgeleri de bulunmaktadır. Denize sıfır konumda bulunması ve nefes kesici güzellikte plajlara sahip oluşu Lenkeran Ovası’na olan ilgiyi bir kat daha arttırmaktadır. Ova tarımsal faaliyetlerin aktif olarak sürdürüldüğü topraklarda bulunmaktadır ve potansiyel işgücüne sahiptir. Aynı zamanda kaplıcaları ile ünlü olan Lenkeran Ovası, Meşesu merkezinde bulunan tesislerde birçok hastalığa şifa dağıtılmaktadır.

Eklem hastalıkları, cilt hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi sorunlarda olumlu etki gösteren şifalı sular kontrol altına alınmış ve gelen ziyaretçilere daha sağlıklı hizmet verebilmenin yolu açılmıştır. Lenkeran Ovası ülkenin Hazar Denizi’ne bağlandığı noktadadır. Rekreasyon alanı olarak değerlendirilen ovada birbirinden güzel ve modern turizm merkezleri yerleşim birimleri bulunmaktadır. Yurtdışından ve yurtiçinde her gün sayısız turistin akınına uğrayan bölge devletin yakın markajında olup korunması yönünde çalışmalar devam etmektedir.

Eğitimi Almak için Ülkeye Gelen Gençler

Azerbaycan Lenkeran Ovası yurtdışından üniversite eğitimi almak için ülkeye gelen gençler tarafından da ilgi görmektedir. Gerek hafta sonu turları gerekse bireysel gezilere durak olan Lenkeran, gençlere cazip gelebilecek birçok aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Gençlerin bölgeye olan yakın ilgisi yetkilileri bu yönde çalışmalar yapmaya teşvik etmiş ve daha fazla genci ağırlamak ve memnun etmek için birbirinden farklı etkinlik merkezlerinin yapılmasına başlanılmıştır.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Abşeron Yarımadası’nda yer almaktadır. Bu yarımada, Hazar Denizi ile Aras Nehri’nin birleştiği yerdir. Şehir, petrol endüstrisinin icadı nedeniyle 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında hızla büyüdü. Sonuç olarak, şehrin orijinal mimarisinin çoğu, modern binalara yer açmak için yok edildi. Bu yeni yapıların çoğu, Bakü’nün zengin tarihini sergiledikleri için artık bir turistik cazibe merkezidir.

Şehrin mimarisi Bakü’nün zengin petrol endüstrisi tarihini yansıtıyor. Modern mimaride ışığı yansıtmak için cam ve çelik kullanılırken, geleneksel Azerbaycan evleri mermer veya granitten yapılmıştır. Bu modern binalar aynı zamanda daha küçük bir yüzey alanına sahipken, dış duvarların küçük bir kalınlığını koruyor. Bu tasarım konsepti ‘cilt etkisi’ olarak bilinir ve enerji tüketimini azaltırken termal aktarımı en üst düzeye çıkarır. Ayrıca, rüzgar türbinleri ve güneş panelleri, şehir tesislerini çalıştırırken genel enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur.

Bakü, ilçelere ve caddelere bölünmüş on sekiz bölgeye ayrılmıştır. Her bölgenin mimari tarzını tanımlayan bir odak noktası vardır. En dikkat çekici bölge Milli Nağlu namı diğer ‘Blok Sokak’. Burası eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı yaptırdığı yer. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, beş kat mermer ve granit duvarlı geleneksel bir Azerbaycan evinden modellenmiştir. Ek olarak, maksimum ışık iletimini sağlamak için on altı kat cam pencere vardır.

Lankara ovaları Azerbaycan’da tarımın geliştiği yerlerdir. Bu verimli ovalar, bol miktarda nemde gelişen çok sayıda mahsul ve hayvana ev sahipliği yapar. Ovalar, Azerbaycan’ı İran, Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nden (İRAN) ayıran Hazar Denizi’ne kadar uzanır. Su ve toprak bolluğu nedeniyle Azerbaycan, dünyadaki tüm ülkeler arasında metrekare başına en yüksek mahsul yüzdelerinden birine sahiptir.

Aric dağları yürüyüş, bisiklet ve diğer açık hava etkinlikleriyle ilgilenen turistler için doğal güzellikler sunar. Bu dağlar lenkeran ovalarını iki ana bölgeye ayırır: Abşeron yarımadası ve Marmola ova ormanları. Abşeron yarımadasının merkezinde, Hazar petrol sahaları ve diğer çevre bölgeler için önemli bir nakliye rotası olan Boğaziçi Boğazı olarak bilinen büyük bir su kütlesi vardır. Marmola ova ormanlarında 902 yaşına kadar meşe ağaçları bulunur! Ayrıca mantar tarlaları, kır çiçekleri, vahşi hayvanlar ve turistlerin eğlenmesi için daha doğal güzellikler var.

Bakü, Azerbaycan’ın başkenti olmasının yanı sıra, petrol üretimi nedeniyle sürekli büyümesi nedeniyle zengin bir tarihe sahiptir. . Turistlerin Bakü’nün tarihi hakkında bilgi edinmek isteyip istemediklerini görmeleri için birçok mimari simge vardır. Ayrıca Abşeron yarımadası, Azerbaycan’da çoğu tarımsal ürünün yetiştirildiği yerdir ve bu da onu gıda üretimini teşvik etmekle ilgilenen işletme sahipleri için ideal bir yer haline getirir.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!