Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan Festivalleri, Azerbaycan halkı, Azeriler, eğlenmeyi ve kutlamalar yapmayı seven neşeli bir halktır. Özellikle bu özellik, halk danslarına da yansımaktadır. Azeri halk oyunları tüm ülke tarafından önemsenir ve her zaman coşku ile izlenir. Buna çeşitli festivaller de eklenince, halkın coşkusu en üst düzeye...

Azerbaycan Festivalleri

Azerbaycan Festivalleri, Azerbaycan halkı, Azeriler, eğlenmeyi ve kutlamalar yapmayı seven neşeli bir halktır. Özellikle bu özellik, halk danslarına da yansımaktadır. Azeri halk oyunları tüm ülke tarafından önemsenir ve her zaman coşku ile izlenir. Buna çeşitli festivaller de eklenince, halkın coşkusu en üst düzeye çıkmaktadır. Çeşitli zamanlarda, ülkede, özellikle Bakü de festivaller düzenlenmektedir. Bunların en önemli özelliği, festivallerin ücretsiz ve kesinlikle halka açık olmasıdır.

Bu sayede, her kesimden Azeri vatandaşı veya ülkede yaşayan diğer vatandaşlar rahatlıkla eğlenceli etkinliklere katılmaktadır. Başta en gelişmiş kent ve başkent olan Bakü olmak üzere, her kentte kendine göre kutlamalar düzenlenmektedir. Bunlara örnek olarak, Narenciye festivali, nar festivali, bayrak festivali gibi kutlamalar örnek gösterilebilir. Bunun yanında, en görkemli kutlamalar, Mart ayında nevruz şenliklerine yapılmaktadır. Nevruz kutlamaları gerçekten tüm ülke çapında yapılmakta ve inanılmaz ilgi görmektedir. Bu anlamda, burada yaşayan bir Türk olarak kesinlikle kutlamaları görmelisiniz.

İdman Filmleri

Azerbaycan da sanat etkinlikleri festivalleri de yoğundur. Başta idman filmleri festivali olmak üzere, birçok sinema etkinliği düzenlenmektedir. Bunun yanında, müzik ve dans festivalleri de oldukça özeldir. Öğrenciler için üniversitelerde de sıkça öze etkinlikler yapılmaktadır. Öte yandan, ülkede sıkça yapılan konserler özellikle Türkiye’den gelen katılımcılarla hayli coşkulu olmaktadır. Bu nedenle, özellikle sevdiğiniz sanatçıların konserlerine gitmeyi ihmal etmeyin. Çok eğlenceli zamanlar geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Her yıl birçok kişi Azerbaycan’da bayram geleneklerini ve kültürel uygulamaları kutluyor. Bu festivallerin çoğu baharı, Müslüman bayramlarını ve hasat mevsimini kutlar. Çeşitli festivaller ayrıca İslam mirasını ve kültürünü kutlar. Her bölge, gelenek ve modern yaşamı birleştiren kendine özgü festivalleri kutlar. Birçok festival yabancı turistler arasında popüler hale geldi ve yıllık kutlama planlarına dahil edildi.

Bahar, Azerbaycan’da en çok kutlanan mevsimlerden biridir. Kıştan sonra hayatın doğaya dönüşünü kutlamak için ilkbaharda birçok festival düzenlenmektedir. Azerbaycan’ın en ünlü “Azerbaycan Festivallerinden biri Şahdağ (Yedinci Gün) ve K64 (Kurban64)’dir. Şahdağ, ilk erkek ve kadının öldüğü günü kutlar. 64 sayısı, insan yaşam döngüsündeki gün sayısını temsil eder. aynı zamanda Dünya’da ölenleri anma günüdür “Kurban64, insanların bir koyunu kesip etiyle ziyafet çektikleri bir kutlamadır. Daha sonra etleri fakir ve muhtaçlara bağışlarlar. Bayram, İbrahim’in karısı Hacer’in oğlu İsmail ile yaptığı yolculuk sırasında yemeğinin bitmesiyle anılır. İbrahim’in nazik yiyecek teklifi, Hacer’i Mısırlı annesiyle birlikte İsmail’i terk etmeye ikna etti. Geri dön: Giriş: Her yıl birçok kişi Azerbaycan’da bayram geleneklerini ve kültürel uygulamaları kutlar. Bu festivallerin çoğu baharı, Müslüman bayramlarını ve hasat mevsimini kutlar. Çeşitli festivaller ayrıca İslam mirasını ve kültürünü kutlar. Her bölge, gelenek ve modern yaşamı birleştiren kendine özgü festivalleri kutlar.

Bakü’de bahar mevsimi, ağaçların yeni bir hayata dönüşmesi ve ağaçların uzun bir kış uykusundan sonra yorgun bedenlerini tazelemek için yeni yapraklar açmasıyla bir renk patlaması getirir. Şehir, Paskalya sırasında yılın bu zamanında da sokaklarında parıldayan parlak ışıklarla aydınlanır. Bu aynı zamanda fırıncıların bu mevsimi onurlandırmak için elmalı turta da dahil olmak üzere lezzetli kreasyonlar çıkardıkları zamandır! Bu süre zarfında bir diğer favori kutlama öğesi ise pide. İnsanlar bu kutlamalar sırasında aileleri için yaratıcı bebek pastaları yapmak için en sevdikleri iç malzemeyi veya salata yeşilliklerini getirirler.

Azerbaycan’da Ramazan Bayramı (Ramazan ayında orucun tamamlanmasını kutlayan bayram) dışında birçok Müslüman tatili ilkbaharda gerçekleşir. Ama ondan önce Kurban Bayrami (Muhammed’in doğumunun anıldığı bayram) var. Ardından, Yeni Yıl arifesinde, insanların en sevdikleri kitaplardan veya filmlerden karakterler gibi giyindiği Noel benzeri kutlamalar gelir. Ayrıca yeni yıl için Türkiye’den gelen havyar veya kaz ciğeri gibi geleneksel yiyecekleri de yerler. Bu kutlamalar, laik Batı geleneklerini, bir zamanlar Rus İmparatorluğu’nun bir parçası olduğu için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan eski Doğu gelenekleriyle karıştırarak hem Hıristiyan hem de İslam dini geleneklerini aynı anda onurlandırıyor.

Azerbaycan’da sevilen bir kutlama daha gerçekleşiyor. Her yıl 4 Temmuz’da Bakü yakınlarındaki Gobustan Milli Parkı’ndaki Bahçecik Gölü yakınında. Bu, Çoban Çukur Töreni adı verilen geleneksel bir bayramdır. Çevre köylerden insanlar en iyi hayvanlarıyla bu festivale gelirler, böylece hayvanlarını başkalarına gösterebilmek için akranları arasında prestij kazanmaya çalışırlar. Daha sonra hayvanlar, etkinliğin sonunda para veya tahıl gibi ödüller verilmeden önce görünüm, hareket, boynuz, tüysüzlük ve diğer kriterlere göre değerlendirilir.

Her bölgenin geleneği, kültürü, dini ve modern yaşamı onurlandıran kendine özgü kutlamaları vardır. Her yıl birçok insan yerel geleneklere dayalı bir veya daha fazla kutlama etkinliğine katılarak ileriyi planlıyor. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gittiyseniz, güzel su yolları, sokak süslemeleri, eski mimarisi ve yüzyıllardır orada bulunan dünyaca ünlü altın fabrikaları nedeniyle neden ‘Kafkasya’nın Venedik’i’ dendiğini anlayacaksınız!

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!