Pasaport Harçarı

Pasaport Harçarı

10 süre ile geçerli olan pasaportlarınızı kullanabilmek için gerekli evraklar ile başvurularınızı yapmanız yeterli olacaktır.

Pasaport Harçarı

Pasaport Harçarı, Pasaportunuz yoksa ve ilk kez çıkartmak istiyorsanız İl veya İlçe Emniyet Müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekmektedir.

• 1 Adet Fotoğraf,

• İkamet edilen bölge Kaymakamlığındaki Nüfus Dairesinden alınacak Dilekçe Formu,

• Kimlik aslı ve fotokopisi, noterden onaylısı

• Dilekçe fotoğraflı olarak başvuru formuna kimlik bilgilerine göre doldurulup imzalanmalıdır, evraklarla birlikte İkamet edilen bölge Kaymakamlığındaki Nüfus    Dairesinden geçici TC kimlik numarası alabilir.

Çipli pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır.  Eski pasaportlar 2015 yılına kadar kullanılabilecek. Yeni verilen pasaportlar 10 yıl süreli olacak. Pasaport başvurusu yapanların başvuruları, şehrin pasaport birimleri tarafından online sistemle Pasaport Basım Merkezi’nden gelicek pasaport, kargo ile kişinin beyan ettiği adrese gönderilecektir..

Umuma Mahsus Çipli Pasaport Başvurusu için Gerekli Evraklar;

a– TC kimlik numaralı Nüfus cüzdanı (15 yaşından büyüklerde fotoğraf olması gerekmektedir)

b– 2 Adet biyometrik Fotoğraf, ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) standartlarına göre tanzim edilmeye başlayan e-pasaportlar(çipli)  için İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesiyle fotoğraf ebatları 5×6 olarak belirlenmiştir. Pasaport müracaatınız sırasında vatandaşımızın ve görevli memurların zaman kaybetmemesi ve sorun yaşamamaları için fotoğraf ebatları önemlidir. Fotoğraf boyunun en az 6 cm olması kaydıyla 4,5×6 ebadındaki fotoğraflarda kabul edilmektedir. Biyometrik fotoğraf cepheden çekilmiş, gözlüksüz, arka fonu beyaz renkte olan normal bir vesikalık fotoğraftır.Biyometrik fotoğraflarda fotoğraf kalın yada ince bir çizgi ile çerçeve içine alınmamalı ve yüz 32 ile 36 mm arasında olmalıdır.

c– Cüzdan bedeli makbuzu ve istenilen süreye göre yatırılmış harç bedeli makbuzu

d– Yeni düzenlemelerle birlikte Umuma Mahsus Pasaportlar 10 yıla kadar tanzim edilebilecek, reşit olmayan çocuklar ve eski tip pasaportlarını uzatmak isteyen vatandaşlarımız için bu süre 5 yıl olarak uygulanacaktır. 2011 yılı harç ve cüzdan bedelleri aşağıdaki gibidir.

• 6 aya kadar olanlar 70 TL (Bu süreye birçok ülke vize vermemektedir)

• 1 yıl için olanlar 102,30   TL.

• 2 yıl için olanlar 166,90   TL.<

• 3 yıl için olanlar 236,90   TL.

• 3 yıldan 10 yıla kadar olanlar ( 10 YIL) 333,80 TL.

• Cüzdan bedeli 54 TL.

 Not :

 Umuma mahsus münferit ve müşterek pasaportlarda pasaportta kayıtlı her kişi için ayrı ayrı harç alınır. Refakatte kayıtlı 7 yaşından küçük çocuklardan harç alınmaz.
Süre uzatmaları da aynı miktarda harca tabidir.

 Not : 7 yaşından büyük çocuklara da harç yatırılacaktır.

 Not : 23.03.2007 tarih ve 26471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5597 sayılı “Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 1. Maddesinin birinci fıkrasında. “ Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 TL. Harç alınır” hükmüne yer verilmiş, izleyen fıkralar da ise yurt dışına çıkış harcı konusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve muafiyetler;

– Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar,
– 7 yaşını doldurmamış olanlar,
– Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı, olarak belirlenmiştir.

Bakanlar kurulu bu harçtan muaf tutulacaklar ile harcın ödenmesine ilişkin usul ve esesları belirlemeye ve harç miktarını üç katına kadar artırmaya veya kanuni haddine kadar indirmeye yetkilidir.

 Not : Her yıl Harçlar 1 Ocak tarihinde Maliye Bakanlığının belirlediği miktara göre yükselecektir

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!